top of page
Mohelnice.png

Mohelnice (*)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Šumperk
Coördinaten locatie : 49°47 N 16°55 O
GPS parking : nám. Svobody
Website locatie : 
Mohelnice

weerbericht.png
pdf.png

Mohelnice ligt midden in de prachtige natuur van de Mohelnice-groef in een denkbeeldige driehoek tussen de kastelen van Bouzov, Mírov en Úsov. Mohelnice is een oude stad gesticht in de 13e eeuw met een aantal bewaard gebleven monumenten. De stad kan echter ook bogen op de moderne industrie.

 

Momenteel heeft Mohelnice, samen met zijn geïntegreerde gemeenten, minder dan 10.000 inwoners. De stad bestaat uit zeven lokale delen: Křemačov , Květín , Libivá , Podolí , Řepová , Studená Loučka en Újezd.

 

De Mírovka-stroom stroomt door Mohelnice en mondt uit in de Morava-rivier. Ten oosten van de stad, tussen de spoorlijnen en de rivier de Morava, vindt men grote en diepe meren, die zijn ontstaan ​​door grindwinning.

 

Bezienswaardigheden

 

Oude stadspoort

 

Overblijfselen van de oorspronkelijke stadsversterkingen van Mohelnice zijn in verschillende straten bewaard gebleven. De Water (Noord) Poort is volledig bewaard gebleven, van de anderen alleen de zijwanden met het wapenschild van de stad.

 

>>> Adres : U Brány <<<

 

Děkanský kostel Tomáši z Canterbury

 

De decanale kerk gewijd aan Thomas van Canterbury dateert uit het begin van de 14e eeuw, maar is vooral bekend om zijn heel hoge toren.

 

De toren werd gebouwd na 1322, toen de stad Mohelnice door koning Jan van Luxemburg op verzoek van de bisschop van Olomouc, Conrad, het recht werd verleend om de stad te versterken met wallen en wachttorens. De toren diende de stadswachten als observatorium. De toren zelf staat buiten het schip van de parochiekerk. Vanaf het begin was hij eigendom van de stad Mohelnice. Het neogotische uiterlijk van de toren van vandaag is het resultaat.

De toren is 72 meter hoog, heeft een vierkante plattegrond, een basis van 9 meter en een wanddikte van maximaal 2,5 meter.

 

>>> Adres : Školní <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page