top of page
Moravský-Beroun.png

Moravský Beroun (*)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Olomouc
Coördinaten locatie : 49°48 N 17°27 O
GPS parking : nám. 9. května
Website locatie : 
Moravský Beroun

weerbericht.png
pdf.png

Moravský Beroun is een stad in de regio Olomouc, en maakt deel uit van het district Olomouc. Moravský Beroun telt ongeveer 3.500 inwoners.

 

Tot 1918 maakte Bärn (vóór 1867 Baern genoemd) deel uit van de Oostenrijkse monarchie (Oostenrijkse zijde na het compromis van 1867) in het district Šternberk, een van de 34 Bezirkshauptmannschaften in Moravië.

In 1938, na de Overeenkomst van München, werd het door nazi-Duitsland geannexeerd als een van de gemeenten in Reichsgau Sudetenland , een van de 6 steden van Landkreis Bärn. De Duitstalige bevolking werd in 1945 verdreven door Tsjechische kolonisten, die de stad een andere naam gaven.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van Maria-Tenhemelopneming

 

De parochiekerk van de Hemelvaart van de Maagd Maria in Moravský Beroun is een driebeukig hallengebouw in een overgangsstijl met een uitgebreid koor en einde. In de hoek tussen het noordelijke schip en het koor staat een prismatische toren met een externe cilindrische trap.

 

Onder de armleuningen van het koor in de as van de kerk bevindt zich een grot met Christus in de tuin van Getsemane uit 1750. Het interieur van de kerk dateert uit de 18e en 19e eeuw, de stenen doopkapel dateert uit het einde van de 17e eeuw en de klok op de toren dateert uit 1584 en komt uit het ter ziele gegane dorp Jestřebí.

 

>>> Adres : Lidická <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page