top of page
Nebílovy.png

Nebílovy (**)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Plzeň-jih
Coördinaten locatie : 49°37 N 13°25 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Nebílovy

weerbericht.png
pdf.png

Nebílovy is een gemeente in de regio Plzeň en telt ongeveer 500 inwoners.

De eerste schriftelijke vermelding van het dorp Nebílovy komt uit 1327, in die tijd was het dorp met het fort eigendom van Seagull of Nebílov.

 

Nebílovy was aan het begin van de 20e eeuw een gelukkig dorp. De komst van de Eerste Wereldoorlog maakte echter een einde aan alles. Het aanvankelijke idee dat het conflict van korte duur en zegevierend zou zijn, groeide al snel. Al snel begonnen mensen te lijden onder tekorten - voedsel en verschillende voorheen gemeenschappelijke goederen zoals paarden en allerhande andere materialen werden in beslag genomen voor de behoeften van het leger en mannen uit het dorp begonnen naar het front te worden geroepen. De bevolking leefde steeds meer in armoede. Tegen het einde van de oorlog was honger niet langer ongebruikelijk voor de mensen. Het einde van de oorlog was voor iedereen een enorme opluchting.

 

Na de oorlog begon het leven langzaam weer normaal te worden. Er kwamen echter weer slechte tijden - het jaar 1938 en het daaropvolgende uitbreken van de Tweede Wereldoorlog maakten opnieuw een einde aan het vredige leven van de inwoners en brachten ellende, ontbering en angst met zich mee.

Sinds 1990 is Nebílovy weer een zelfstandige gemeente.

 

Bezienswaardigheden

 

Staatskasteel van Nebílovy

 

In 1706 begint de bouw van het kasteel, resp. reconstructie van het oude kasteel uit 1685. Het is een barok kasteel met vier vleugels met interne arcades en een kapel.

 

In 1919, als onderdeel van de landhervorming, werd het hele complex omgevormd tot een restboerderij en later ongevoelig opgesplitst en verkocht. Het is sinds 1968 in handen van de staat en wordt geleidelijk gerestaureerd. Het kasteel van Nebílov is een vertegenwoordiger van de typische Weense barokke architectuur, uniek in de Tsjechische landen.

 

>>> Adres : Centrum <<<

>>> Website : Zámek Nebílovy <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page