top of page
Nedvědice.png

Nedvědice (**)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië
District (okres) : Brno-venkov
Coördinaten locatie : 49°27 N 16°20 O
GPS parking : Nádraží (stationparking volgen)
Website locatie :
Nedvědice

weerbericht.png
pdf.png

Nedvědice is een gemeente in de regio Zuid-Moravië, maakt deel uit van het district Brno-venkov en telt ongeveer 1.300 inwoners.

 

De naam van de stad en het kasteel is de sleutel tot de relatie tussen het kasteel van Pernštejn en Nedvědice. Hoewel het geluid van de twee plaatsnamen compleet anders is en zelfs afkomstig is uit andere talen, zijn de twee namen eigenlijk identiek.

 

De vallei van de rivier, die opmerkelijk de beek Zubří op de bovenloop wordt genoemd, verbindt het kasteel met het dorp.

 

 

Kasteel van Pernštejn

Pernštejn is één van best bewaarde gotisch-renaissance burchten in Europa. Het is een robuust kasteel met prachtige plafonds en muurdecoraties. De bouw gaat terug naar de 13e eeuw toen het in bezit was van de heersers Pernštejn. Zij speelden eeuwenlang een belangrijke rol in politieke kwesties in Tsjechië. Het kasteel is verschillende keren her- en verbouwd.

 

In de 15e eeuw zijn laat-gotische versterkingen aangebracht, die zelfs de aanvallen van de Zweden tijdens de dertigjarige oorlog wisten te weerstaan. In de eerste helft van de 16e eeuw tijdens de regeerperiode van Vilem I van Pernštejn, is de burcht uitgebreid en herbouwd. De hal werd aangepast en vergroot en de koninklijke vertrekken kregen de renaissance stijl aangemeten. De Pernštejn familie raakte diep in de schulden door al hun bouwactiviteiten en dure levensstijl.

 

In de 17e eeuw wisselde de burcht van verschillende eigenaren, maar geen van hen veranderde de bouwstijl. Alleen in het interieur werden enkele barokke, rococo en classisistische elementen aangebracht, werden er een paar bijgebouwen toegevoegd en een park.

 

De zalen zijn werkelijk prachtig. In 1818 nam de familie Mitrovsky het beheer over en verbleef er tot 1945. Het kasteel pronkt op een hoogte van 427 meter op de top van een enorme rots en kijkt uit over het stadje Nedvedice. Mede dankzij deze locatie werd het kasteel in zijn 800 jaar geschiedenis nooit veroverd.

 

>>> Adres : Pernštejn <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page