top of page

Nové Hrady (**)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen

District (okres) : České Budějovice
Coördinaten locatie : 48°47 N 14°47 O
GPS parking : nám. Republiky
Website locatie : 
Nové Hrady

Nové Hrady (okres České Budějovice).png
weerbericht.png
pdf.png

De stad Nové Hrady is gelegen 35 km ten zuidoosten van České Budějovice, op de staatsgrens met Oostenrijk. Tot de jaren tachtig was de bevolking beperkt door de omstandigheden in het grensgebied, de meeste mensen werkten in de landbouw, bosbouw of visserij.

 

Alleen door het grensgebied naar de grens te veranderen, de grenzen te openen, contacten te leggen met Oostenrijkse buren en vrij door het platteland te reizen, ontdekte Novohradsko andere mogelijkheden voor zijn economisch en sociaal bestaan.

 

Momenteel  wordt het gebied van het Novohradské-gebergte gepresenteerd als een toeristische bestemming met ongerepte natuurlijke rijkdom.

 

Bezienswaardigheden

 

Staatskasteel van Nové Hrady

 

Het gotische kasteel Nové Hrady is een van de symbolen van de stad en een belangrijk herkenningspunt bij aankomst in Nové Hrady vanuit České Budějovice. Het staat op een 50 meter hoog voorgebergte en is omgeven door een enorme veertien meter diepe gracht.

 

Het kasteel heeft een ovale indeling met een deel van de vestingwerken uit de 15e eeuw, die aan beide uiteinden is afgesloten door poorten.

De oostelijke prismatische toren, de noordelijke kasteelvleugel, de westelijke vleugel zijn bewaard gebleven.

 

>>> Adres : ulicí Komenského <<<

 

Klooster van goddelijke barmhartigheid

 

Het barokke klooster is een ander symbool van de stad en haar ontwikkeling. Het staat enkele tientallen meters van nám. Republiky en is verbonden met de kerk van Petrus en Paulus.

Het kloostergebouw heeft de vorm van een vierhoek en in het midden bevindt zich de kloostertuin, hier de "kruistuin" genoemd.

 

Het klooster werd in de jaren negentig volledig gerestaureerd, en werd zo een symbool van de stad.

 

>>> Adres : Husova 2 <<<

 

Stadhuis

 

In de noordwestelijke hoek van nám. Republiky staat het renaissancistische stadhuis, dat dateert uit de16e eeuw. De oorsprong uit de renaissancetijd blijkt onder meer uit de kruisgewelven op de begane grond.

 

Het stadhuis werd verbonden met de stadsbrouwerij in de achtervleugel van het gebouw, dat na een brand in het begin van de 20e eeuw werd omgebouwd tot café en later tot kaasmakerij.

 

In 1749 werd het stadhuis herbouwd in barokstijl en bijna honderd jaar later zijn het houten plafond in de kamers en de klokkentoren en de klok er aan toegevoegd. De gevel is versierd met de emblemen van de stad en de familie Buquoy.

 

>>> Adres : nám. Republiky <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page