top of page

Nové Město na Moravě (**)

Regio (kraj) : Vysočina

District (okres) : Žďár nad Sázavou
Coördinaten locatie : 49°34 N 16°05 O
GPS parking : Vratislavovo nám. 1
Website locatie : 
N. Město na Moravě

Nové Město na Moravě.png
weerbericht.png
pdf.png

Nové Město na Moravě ligt in de regio Vysočina, maakt deel uit van het district Žďár nad Sázavou en telt ongeveer 10.000 inwoners.

Het historische begin van Nové Město na Moravě dateert uit het midden van de 13e eeuw, toen het gebied nabij de grens tussen Bohemen en Moravië nog bijna volledig begroeid was met grensbossen.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Nové Město na Moravě

 

Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een ouder fort in 1589. In 1643 werd het geplunderd en later, in 1699, werd het verworven door de Stichting van Edelvrouwen in Brno, die het behielden tot 1945. In 1874 werd het kasteel herbouwd tot zijn huidige vorm.

 

Tegenwoordig herbergt het kasteel de Horácká-galerij met een internetstudiekamer. De galerij herbergt ook het gipsen origineel van het standbeeld genaamd "Wounded", waarvan de auteur J. Štursa is. Tegenover het kasteel, voor het geboortehuis van de kunstenaar met een gedenkplaat, werd in 1965 een kopie ervan, een bronzen sculptuur, onthuld als gedenkteken voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

 

>>> Adres : Vratislavovo nám. 1 <<<

 

Kostel svaté Kunhuty

 

De kerk van St. Kunhuta is het oudste architectonische monument in Nové Město na Moravě. Het oudste gedeelte (de gotische pastorie) werd gebouwd in de 14e eeuw. In het midden van de 15e eeuw werd het schip en in 1499 werd een klokkentoren toegevoegd, die in 1592 werd omgebouwd tot een toren.

 

Tijdens de grote brand van de stad in 1723 brandde ook de kerk af. 16 jaar later werd een nieuwe zuidelijke sacristie toegevoegd en de noordelijke werd omgevormd tot de zogenaamde Zwarte Kapel. Tot 1801 was er een begraafplaats rond de kerk.

 

>>> Adres : Vratislavovo nám. <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page