top of page
Nová Bystřice.png

Nová Bystřice (*)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen

District (okres) : Jindřichův Hradec
Coördinaten locatie : 49°01 N 15°06 O
GPS parking : Na Můstku
Website locatie : 
Nová Bystřice

weerbericht.png
pdf.png

Nová Bystrice ligt tussen het natuurpark Czech Canada en Homolka - Vojířov, direct aan de grens met Oostenrijk op een hoogte van 590 m.

 

Het stadje telt ongeveer 3.500 inwoners.

 

Het gebied trekt voornamelijk mountainbikers en wandelaars aan, met een aantal vijvers die geschikt zijn om te zwemmen en te vissen, en biedt een verscheidenheid aan sportfaciliteiten (gym, voetbal- en multifunctioneel sportveld buiten, volledig geautomatiseerde bowlingbaan met vier banen, tennisbanen ...), maar ook paardrijden, paddenstoelen plukken of bessen plukken.

Bezienswaardigheden

 

Kerk van St. Kateřiny

 

De kerk is een renaissancekerk (oorspronkelijk een begraafplaats) die rond 1585 werd gebouwd door Vilém van Krajek. Later werd een ossuarium ingewijd en gebouwd, in 1685 werd het in zijn huidige vorm herbouwd. In de loop van de tijd kwamen er een sacristie en een orgel bij.

Na de instorting van de kerk werd ze gereconstrueerd en werd het oude altaar vervangen door een nieuwe in barokstijl. Bijzonder was de stenen schatkist voor geschenken uit de 17e eeuw.

 

De kerk is niet toegankelijk voor het publiek.

 

>>> Adres : Hradecká 265 <<<

 

Kerk van Petrus en Paulus

 

De kerk wordt voor het eerst genoemd in 1188. Ze werd vanaf de grond verder opgebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw. Vanaf deze tijd zijn er muurschilderingen op de noordmuur in de pastorie, die is gewelfd met een kruisgewelf.

Onder de kerk bevinden zich de fundamenten van een sacraal cirkelvormig gebouw met een binnendiameter van 13,5 m. In een van de pilaren van de kerk wordt het hart van Adam Pavel Slavata in een kleine doos bewaard.

 

>>> Adres : Vídeňská 5 <<<

 

Pestzuil

 

De pestzuil dateert uit 1676 met een beeld van de Heilige Drie-eenheid, als dank voor het feit dat de pest stopte. Het beeld werd door brand verwoest, herbouwd en in 1837 gerestaureerd en verguld om cholera af te weren.

 

>>> Adres : Mírové nám. 59 <<<

Kasteel van Nová Bystrice
 

Het kasteel is gebouwd op de fundamenten van een romaans-gotisch kasteel uit de 12e eeuw en is verbonden met de vestingwerken van de stad. De bewaard gebleven bouwelementen in de oostelijke vleugel van het huidige kasteel in de kelders met tongewelven spreken voor zich.
 

Aan de kant van de binnenplaats bevindt zich een renaissancistische arcade van twee verdiepingen uit de 16e eeuw. Tegenwoordig is het kasteel privé en open voor het publiek via een telefonische overeenkomst met de beheerder.
 

>>> Adres : Mírové nám. 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page