top of page

Odrava

Regio (kraj) : Karlovy Vary

District (okres) : Cheb
Coördinaten locatie : 50°05
N 12°29 O
GPS parking : Mostov 1
Website locatie :
Odrava

Odrava.png
weerbericht.png
pdf.png

Odrava ligt aan de rijksweg op de route Cheb - Sokolov. In dit dorp ligt de nadruk voornamelijk op de agrarische productie, die wordt geëxploiteerd in de bestaande gebouwen van de voormalige collectieve boerderij. Odrava telt ongeveer 250 inwoners.

 

De eerste schriftelijke vermelding van Odrava dateert uit 1370. De familie Leuchtenberger woonde in de 13e eeuw in de buurt van Kynšperk, waar ook de monniken van Waldsassen actief waren. Het landgoed Mostov, waartoe Odrava vanaf het begin behoorde, lag ook in de landgoederen van de Leuchtenbergers, Nothafts (die sinds 1282 in Sokolov waren gevestigd) en de Hertenbergers.

 

Odrava was een van de oudste plaatsen in de omgeving, zoals de naam al doet vermoeden. In de tijd van koning Otakar I werden Kynšperk en omgeving bij Bohemen geannexeerd.

 

In 1850, tijdens de verdeling van gemeenten en districten, werden Odrava en Lipoltov, Návrší, Dobroše en Hlinová toegevoegd aan het dorp Mostov, dat werd toegewezen aan het district Cheb.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Mostov

 

De nederzetting Mostov wordt voor het eerst genoemd in 1353, toen het eigendom was van de stadsbewoners van Cheb, Zoswitzer. Het oude fort werd omgebouwd tot een barok kasteel.

 

Jarenlang behoorde het landhuis toe aan de familie Kommers in Cheb, die het kasteel grondig liet herbouwen in romantische stijl met vier hoektorens. Er ontstond toen een park met een fontein en een groter wildreservaat.

 

Het kasteelhotel Mostov werd in gebruik genomen na een uitgebreide verbouwing van het gebouw in september 2002. In het voorjaar van 2004 werd de kasteelkapel opnieuw ingewijd.

 

>>> Adres : Mostov 1 - Odrava <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page