top of page
Otrokovice.png

Otrokovice (*)

Regio (kraj) : Zlín

District (okres) : Zlín
Coördinaten locatie : 49°12 N 17°32 O
GPS parking : nám. 3. května
Website locatie : 
Otrokovice

weerbericht.png
pdf.png

De stad Otrokovice ligt in het westelijke deel van de regio Zlín, op de grens van drie regio's : Walachije, Slovácko en Haná. De stad is ontstaan ​​door de fusie van de voormalige onafhankelijke gemeenten Otrokovice en Kvítkovice.

 

Otrokovice is een moderne industriële zetel, waarvan de ontwikkeling in de jaren dertig van de vorige eeuw tot stand kwam met de bouw van de Baťa-fabriek en in de jaren zeventig aan kracht won in verband met de opening van een nieuwe bandenfabriek Continental.

 

Momenteel is de stad Otrokovice met zijn bijna 18.000 inwoners de zesde stad van de regio Zlín en het centrum van een microregio met gemeenten met in totaal bijna 35.000 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van St. Michaela

 

De kerk die midden in het hart van de huidige stad stond, vormde zelfs ten tijde van de oprichting het denkbeeldige centrum van het voormalige dorpsplein. De barokke kapel uit 1769 werd honderd jaar later uitgebreid tot de huidige omvang van de kerk.

 

Toen Russische soldaten terugkeerden van de slag bij Austerlitz, marcheerden ze door Otrokovice, en naar verluidt brachten ze de nacht door rond deze kerk.

 

Voor de kerk staat een classicistisch kruis genaamd het Kruis van de bedanking, waarop een populair chronogram te vinden is om te ontcijferen. De oplossing voor de puzzel is dan het jaar van de plaatsing van het kruis.

 

>>> Adres : nám. 3. Května <<<

Finse huizen

 

De geprefabriceerde houten huizen waren oorspronkelijk bedoeld voor de huisvesting van arbeiders en zouden daarom een ​​zeer korte levensduur moeten hebben. Ze werden gebouwd in 1946-1948 als onderdeel van de naoorlogse humanitaire hulp in door oorlog getroffen gebieden.

 

Ondanks de bedoeling om de huizen te laten slopen nadat de humanitaire missie was voltooid, dienen de woningen nog steeds, hoewel veel van hen hun oorspronkelijke karakter hebben verloren.

 

>>> Adres : ulice Janáčkova <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page