top of page
Pecka.png

Pecka (**)

Regio (kraj) : Hradec Králové
District (okres) : Jičín
Coördinaten locatie : 50°30 N 15°36 O
GPS parking : Centrum
Website locatie :
Pecka

weerbericht.png
pdf.png

Pecka is een gemeente in de regio Hradec Králové, en maakt deel uit van het district Jičín. De gemeente telt ongeveer 1300 inwoners.

Het dorp Pecka heeft het karakter van een pittoresk en vredig stadje in het Reuzengebergte. Bewijs van de rijke geschiedenis van het dorp is een aantal bewaarde culturele monumenten. De belangrijkste hiervan is de kerk van St. Bartholomeus, herbouwd in barokstijl in het midden van de 18e eeuw, met plafondschilderingen van Václav Kramolin en reliëfscènes van de kruisweg door J. Lederer.

 

Op het plein staat een pestkolom van F. Petrš uit 1720 en een vroeg-barokke fontein. Verschillende waardevolle barokke beelden staan ​​rond het kasteel en in de stad. Naast een aantal burgerhuizen uit de eerste helft van de 19e eeuw, zijn een aantal vakwerkhuizen bewaard gebleven, die de volksarchitectuur van de regio vertegenwoordigen.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Pecka

Het kasteel van Pecka is het enige interieur-toegankelijke historische gebouw in de hele regio van het Centraal Reuzengebergte en het Reuzengebergte.

Oorspronkelijk een gotisch kasteel uit het begin van de 13e en 14e eeuw, werd het later herbouwd tot een  renaissancistisch kasteel. In 1830 werd het geteisterd door een brand en raakte in verval. Gedurende de twintigste eeuw zijn reparaties uitgevoerd, waardoor het hele Westelijke paleis en de uitgebreide kelders nu toegankelijk zijn via twee rondleidingen .

>>> Website : Kasteel Pecka <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page