top of page
Peruc.png

Peruc (**)

Regio (kraj) : Ústí nad Labem

District (okres) : Louny
Coördinaten locatie : 50°20 N 13°58 O
GPS parking : nám. E. Filly
Website locatie : 
Peruc

weerbericht.png
pdf.png

Peruc is een gemeente in de regio Ústí nad Labem, maakt deel uit van het district Louny en telt ongeveer 2.300 inwoners.

De geschiedenis heeft in Peruc veel historische monumenten nagelaten. De meest gewilde zijn de overdekte pseudo-gotische Božena-put en de massieve Oldřichse eik, die 1000 jaar oud is (het volume van de stam aan de voet van de boom is 970 cm).

Het glooiende dorpsplein wordt gedomineerd door de kerk van Petrus en Paulus, gebouwd in 1725.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Peruc

 

Het rococo- en zeer waardevolle Peruc-kasteel is na een uitgebreide reconstructie van vijf jaar, weer voor het publiek geopend.

 

De mooiste en meest waardevolle zalen en lounges van het kasteel, waaronder een prachtige trap met sculpturale versiering van František Ignác Platzer, die de huiselijke traditie van het jaar meesterlijk combineerde met Weens classicisme, zijn opnieuw te bezoeken. De Peruaanse trap is een van de mooiste trappen van Europa.

 

Daarnaast zijn er de gerestaureerde originele tegelkachel, antiek meubilair en een prachtige collectie renaissance- en barokschilderijen van bekende oude meesters. Ook het stucwerk en de fresco’s werden gerestaureerd.

Het museum van het Tsjechische dorp is geopend in de kasteeltuin, die werd gebouwd op basis van een oude barokke graanschuur uit het einde van de 18e eeuw. Hier zijn oude landbouwmachines bewaard gebleven, diverse gereedschappen, instrumenten en voorwerpen die al lang deel uitmaakten van het leven op het Tsjechische platteland, maar ook een poppentheater en een oud schoollokaal.

 

>>> Adres : nám. E. Filly 1 - Peruc <<<

>>> Website : Zámek Peruc <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page