top of page
Plumlov.png

Plumlov (*)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Prostějov
Coördinaten locatie : 49°28 N 17°01 O
GPS parking : Hlavní nám.
Website locatie : 
Plumlov

weerbericht.png
pdf.png

De stad Plumlov ligt op een heuvelachtig terrein op de grens van Drahanská vrchovina en Haná op een hoogte van 290 tot 340 m. Het is het centrum van het recreatiegebied "Plumlovská dam", gelegen op 8 km ten westen van de districtsstad Prostějov en heeft ongeveer 2.300 permanente inwoners. Plumlov bestaat uit 4 lokale delen (Plumlov, Soběsuky, Žárovice, Hamry).

 

De geschiedenis van de stad, waarvan de oorsprong teruggaat tot het einde van de 13e eeuw, houdt voornamelijk verband met de heerschappij van aristocratische families, namelijk de heren van Kravaře, Pernštejn en Liechtenstein.

 

Er staan ​​4 historische beelden in Plumlov. De oudste is St. Johannes van Nepomuk uit 1706. Het standbeeld van St. Peter van Alcantera is ongedateerd, het standbeeld van St. Florian dateert uit 1749 en het standbeeld van St. Anthony uit 1786.

Bezienswaardigheden

Kasteel

 

Het kasteel van Plumlov werd waarschijnlijk aan het begin van de tweede helft van de 13e eeuw gebouwd, tijdens de kolonisatie-inspanningen van koning Přemysl Otakar II, op een rotsachtige heuvel boven de rivier de Hloučela, aan de voet van de Drahanská-hooglanden.

 

In de 16e eeuw werd de omgeving van het kasteel veranderd door de Pernštejn-boerderijgebouwen, die het kasteel geleidelijk met de stad Plumlov verbonden. Rondom de oprit naar het gebouw zijn een boerenerf, een brouwerij, een mouterij, schaapskooien en graanschuren gebouwd. Het kasteel zelf werd gekenmerkt door de Pernštejn-periode met renaissance-aanpassingen van het interieur en sindsdien wordt het een kasteel genoemd.

 

In januari 1801 verwoestte een storm het kasteelgebouw en beschadigde het naburige kasteel. Afgezien van een deel van de verdedigingstoren, heeft het kasteel van Plumlov nu slechts een rotsachtige heuvel in het midden van de binnenplaats van het kasteel met lichte restanten van metselwerk, kelders, een gewelfde kasteelput en overblijfselen van een cilindrische vluchttoren.

 

>>> Adres : Zámecká - Plumlov <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page