top of page
Poličany.png

Poličany (*)

Regio (kraj) : Hradec Králové

District (okres) : Trutnov
Coördinaten locatie : 50°24 N 15°44 O
GPS parking : Bílé Poličany 1
Website locatie : 
Poličany

weerbericht.png
pdf.png

Het kleine dorpje Bílé Poličany ligt in de pittoreske Trotina-vallei, halverwege tussen de steden Hořice en Dvůr Králové nad Labem. Het dominante kenmerk van het dorp is een pittoresk kasteel, waarvan de ontwikkeling verbonden is met de historische transformaties van het dorp.

 

Het eerste schriftelijke verslag van het dorp stamt uit 1270, de eerste vermelding van de familie Poličanský is vijftig jaar later. Ješek van Poličany, die sneuvelde in een gedenkwaardige strijd tegen de Oostenrijkers bij Mailberk, wordt vermeld als de oudste bezitter van Poličany.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Bílé Poličany

 

Aanvankelijk bestond in Bílé Poličany alleen een houten fort. Pas in de tweede helft van de zeventiende eeuw werd het herbouwd naar een stenen fort en werd het met één verdieping verhoogd.

 

In de achttiende eeuw werd een tweede verdieping gebouwd en werd tevens in de directe omgeving een uitgestrekt landschapspark aangelegd met een ingenieus drainagesysteem.

 

Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gekocht door de stad Dvůr Králové nad Labem. Een andere eigenaar is Tsjechoslowaakse radio Praag.

 

>>> Adres : Bílé Poličany 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page