top of page

Police (*)

Regio (kraj) : Vysočina

District (okres) : Třebíč
Coördinaten locatie : 48°58 N 15°38 O
GPS parking : Police 1
Website locatie :
Police

Police (okres Třebíč).png
weerbericht.png
pdf.png

Police is een dorp in het district Třebíč, ongeveer 6 km ten zuidoosten van de stad Jemnice. Het is het meest zuidelijke dorp in de regio Vysočina.

 

Volgens gegevens van het einde van de Tweede Wereldoorlog (1945) en de daaropvolgende jaren telde Police 1.200 inwoners. Deze situatie is sinds de jaren vijftig gestaag aan het afnemen. Bij de laatste volkstelling in 1991 telde de politie 391 inwoners. Nu wonen er ongeveer 400 personen.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Police

 

Op de plaats van het huidige kasteel was er een fort, dat al wordt vermeld in dokumenten in 1371. In de 16e eeuw werd nabij het fort een brouwerij opgericht en werd het bestaande fort verbouwd tot een renaissancekasteel met tekenen van de Italiaanse renaissance met arcades. Dubbele trappen met paren opgerolde kolommen dragen nog steeds laatgotische kenmerken.

 

Tegelijkertijd werd nabij het kasteel een park aangelegd.  

 

Momenteel is de eigenaar van het kasteelgebouw de gemeente Police, die het kasteel op een gevoelige manier probeert te reconstrueren. Er zijn kwaliteitsstuc-versieringen op de plafonds, delen van de originele uitrusting van het kasteel en onder andere een volledig bewaard gebleven en intacte kasteelkapel uit de 18e eeuw. Het kasteel bevat ook een prismatische toren met vijf verdiepingen.

 

>>> Adres : Police 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page