top of page
Polná.png

Polná (*)

Regio (kraj) : Vysočina

District (okres) : Jihlava
Coördinaten locatie : 49°29 N 15°43 O
GPS parking : Husovo nám.
Website locatie : 
Polná

weerbericht.png
pdf.png

Polná ligt op de grens van Bohemen en Moravië, in een bosrijke omgeving die wordt begrensd door de steden Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Jihlava en Třebíč, in het hart van de regio Vysočina en telt ongeveer 5.000 inwoners.

Polná is door de eeuwen van zijn bestaan ​​(wellicht gesticht in de twaalfde eeuw) veranderd.

 

Het oorspronkelijke marktdorp op de plaats van de huidige Sezimovo náměstí groeide uit tot een stad die werd omsloten door vestingwerken, later werden de grenzen ruimschoots verlegd door de groei van de stad en deze groei is nog steeds bezig.

 

Bezienswaardigheden

 

Děkanský chrám Nanebevzetí Panny Marie

 

De kerk van de Heilige Maagd Maria werd gebouwd in de jaren 1700-1707 volgens de oorspronkelijke plannen van de Italiaanse meester Dominika de Angeli. De driebeukige barokke basiliek is een van de grootste in het land (63 m lang, 26 m breed en 22 m hoog).

 

Na de brand in 1863 werd de toren herbouwd volgens het ontwerp van architect Schmoranz en hij bereikte nu een hoogte van 64 m.

 

>>> Adres : Husovo nám. 1 <<<

 

Kasteel van Polná

 

Oorspronkelijk ontstond het kasteel in de 13e eeuw, en werd later herbouwd in renaissancistische en barokke stijl. Het vertegenwoordigt een reeks fragmenten van architectonische objecten met verschillende stilistische concepten. Na de brand van 1794 werd het niet hersteld in zijn oorspronkelijke grootte.

Vandaag, na voortdurende reparaties, is het een cultureel centrum, waar ook het museum gevestigd is.

 

Op de binnenplaats staat een fontein uit 1693.

 

>>> Adres : Zámek 485 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page