top of page
Postupice.png

Postupice - Jemniště (***)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen
District (okres) : Benešov
Coördinaten locatie : 49°44 N 14°47 O
GPS parking : Jemniště 1
Website locatie :
Postupice

weerbericht.png
pdf.png

Postupice is een kleine gemeente in de regio Midden-Bohemen, en maakt deel uit van het district Benešov. De stad telt ongeveer 1.200 inwoners.

 

Postupice zou ontstaan zijn in de 13e of 14e eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog en vooral na 1970 is door nieuwbouw het aantal woningen meer dan verdubbeld en werd Postupice een populaire plek voor permanente bewoning en recreatie.

De gemeente wordt gedurende het jaar druk bezocht door de aanwezigheid van het kasteel van Jemniště, dat zich in de onmiddellijke omgeving bevindt.

Bezienswaardigheden

 

Jemniště kasteel

 

Het prachtige barokke kasteel van Jemniště, dat nog steeds wordt gebruikt als residentie van de afstammelingen van de oude Boheemse aristocratische familie van Sternberg werd gebouwd in 1724 en is een uitstekend voorbeeld van een barokke zomerresidentie.

Een bezoek aan het kasteel laat verschillende kamers zien waar duidelijk aangetoond wordt hoe adellijke families in de voorbije eeuwen leefden.

 

De rondleiding in het kasteel omvat 9 zalen, verschillende kamers en een kapel. Je vindt er de historische wooncollecties van de familie Sternberg, evenals de kasteelkapel van St. Jozef. Het kasteel biedt ook af en toe nachtelijke rondleidingen en winterbezoeken voor groepen, maar dit op aanvraag.

 

Het kasteel werd voltooid in 1725 en had verschillende eigenaren. Vanaf het midden van de 19e eeuw is het eigendom van de familie Sternberg, een van de oudste Tsjechische adellijke families. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel echter in beslag genomen door de nazi's en na de oorlog door de communistische regering, die er een museum van maakte dat de vriendschap tussen Tsjechoslowakije en de Sovjetunie moest beklemtonen.

 

In de jaren negentig werd het kasteel teruggegeven aan de familie Sternberg, die er nu woont en het tot een populaire bestemming voor toeristen en dagjesmensen heeft gemaakt.

 

>>> Adres : Jemniště 1 <<<

>>> Website : Kasteel Jemniště <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page