top of page

Poustka (**)

Regio (kraj) : Karlovy Vary

District (okres) : Cheb
Coördinaten locatie : 50°08 N 12°18 O
GPS parking : Ostroh 18
Website locatie :
Poustka

Poustka.png
weerbericht.png
pdf.png

Het onafhankelijke dorp Poustka, samen met het dorp Ostroh en de nederzetting Drahov, waren in de jaren zeventig verbonden met Františkovy Lázně. Na 1989 werden nieuwe onafhankelijke gemeenten opgericht, en dus werd hier op 1 januari 1992 de gemeente Poustka opgericht.

 

In de nieuwe territoriale indeling behoort het dorp Poustka tot de regio Karlovy Vary, het dichtstbijzijnde administratieve centrum is de stad Cheb.

Momenteel is het dorp Ostroh een belangrijke toeristenplaats met een kasteelterrein, exposities en wandelpaden. Het dorp telt ongeveer 200 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Ostroh

 

Het kasteel Seeberg in Ostroh - Poustka werd gesticht op een rotsachtig voorgebergte, omgeven door een turfstroom rond 1200.

 

Het kasteelcomplex bestaat uit twee delen, het voorste en achterste kasteel. Beide delen zijn gescheiden door een diepe gracht met brug. Het interieur van het kasteel heeft een ridderzaal en een zwarte keuken die typisch is voor middeleeuwse kastelen, die ook antieke apparatuur bevat.

 

Een interessante ervaring wordt ook geboden door de ingang van de kelders van het kasteel.

 

Er zijn ook verschillende aantrekkelijke tentoonstellingen op het terrein van het kasteel Seeberg. De tentoonstelling van Karlovy Vary-porselein wordt aangevuld met een etnografische expositie van Noordwest-Bohemen in de kasteelschuur. Bovendien zijn voor het kasteel zelf volksgebouwen uit de omgeving geconcentreerd.

 

>>> Adres : Ostroh 18 <<<

 

Kerk van St Wolfgang

 

De kerk van St. Wolfgang in Ostroh is nauw verbonden met het kasteel Seeberg en is een belangrijk monument van nationaal belang, geregistreerd in de lijst van historische culturele monumenten van het allergrootste belang.

 

De gemeente heeft de monument mogen behouden voor toekomstige generaties om het te gebruiken voor culturele evenementen van een breed scala.

 

>>> Adres : Ostroh 26 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page