top of page
Průhonice.png

Průhonice (***)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Praha-západ
Coördinaten locatie : 50°00 N 14°33 O
GPS parking : Zámek
Website locatie : 
Průhonice

weerbericht.png
pdf.png

Průhonice is een gemeente in de regio Midden-Bohemen, en maakt deel uit van het district Praha-západ. Průhonice telt ongeveer 2.500 inwoners.

 

Het huidige dorp bestaat oorspronkelijk uit drie afzonderlijke dorpen, Průhonice, Rozkoš en Hole met een rond dorpsplein en een klokkentoren uit het einde van de 19e eeuw en ook een indrukwekkende waterval van zeven vijvers.

 

De focus ligt op het Průhonice Park en het neorenaissancistische kasteel. In het kasteelcomplex bevindt zich ook het oudste bewaard gebleven gebouw van het dorp, de Romaanse kerk van de Geboorte van de Maagd Maria, die al in 1187 werd ingewijd.

 

Het dorp herbergt ook wetenschappelijke instellingen onder leiding van het Botanisch Instituut van de Academie van Wetenschappen van de Tsjechische Republiek.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Průhonice

 

Het kasteel van Průhonice werd tijdens de Renaissance gebouwd op de plaats van een ouder fort. Aan het einde van de 19e eeuw werd het herbouwd in de pseudo-renaissancestijl. Het oudste gebouw is waarschijnlijk de romaanse kerk van de geboorte van de Maagd Maria, die werd gebouwd in 1187. Deze kerk werd ook gerestaureerd aan het einde van de 19e eeuw en verbonden met de oostelijke vleugel van het kasteel.

 

In het kasteel is er een permanente tentoonstelling van het kasteel en park van Průhonice, een werk van de natuur en de menselijke geest, dat hun geschiedenis laat zien.

 

>>> Adres : Zámek <<<

 

Průhonický park

 

Het park rondom het kasteel van Průhonice is een van de mooiste in Tsjechië. Het is een goed voorbeeld van landschapsarchitectuur in Europa en is een buitengewoon waardevolle botanische collectie - het arboretum bevat meer dan 1.600 soorten inheemse en exotische bomen en struiken, evenals een uitzonderlijke verzameling rododendrons.

 

>>> Adres : Zámek <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page