top of page
Radim (okres Kolín).gif

Radim (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Kolín
Coördinaten locatie : 50°04 N 15°01 O
GPS parking : Radim 1
Website locatie :
Radim

weerbericht.png
pdf.png

Radim is een gemeente in de regio Midden-Bohemen, maakt deel uit van het district Kolín en telt ongeveer 1.000 inwoners. Het is een landelijke gemeente, met als belangrijkste bezienswaardigheid het gerestaureerde kasteel.

 

Bezienswaardigheden

 

Kapel van de heilige verlosser

 

De kapel is een geklasseerde pseudo-gotisch gebouw van 1892. In 2015 onderging de kapel een volledige reconstructie van het interieur en exterieur.

 

De kapel is een rechthoekig gebouw met een driehoekige pastorie, opgetrokken uit zandstenen blokken. De ramen zijn spits, zonder maaswerk. Voor de westelijke gevel is er een hal met een stenen Liechtenstein embleem boven de ingang. Naast de ingang van de kapel staat een zandstenen beeld van St. Jan Nepomucký.

Het schip van de kapel is beglaasd met drie velden van een kruisribgewelf, de pastorie met één veld. Het interieur is pseudo-gotisch, eigentijds met het gebouw.

 

>>> Adres : Nad Špejcharem <<<

 

Kasteel van Radim

 

Het kasteel van Radim is een renaissancegebouw van de middelste adel met een unieke architectuur uit de Saksische renaissance, die in zijn oorspronkelijke staat bewaard is gebleven, onaangetast door de dertigjarige oorlog of barokperiode.

 

Het gebouw dateert van het jaar 1610. Het kasteel is uitgerust met renaissancemeubilair, geïmporteerd uit Zuid-Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland (en andere landen over de hele wereld).

 

>>> Adres : Radim 1 - Radim <<<

>>> Website : Kasteel Radim <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page