top of page
Rataje_nad_Sázavou.png

Rataje nad Sázavou (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Kutná Hora
Coördinaten locatie : 49°51 N 14°58 O
GPS parking : Zámecká 1
Website locatie : 
Rataje nad Sázavou

weerbericht.png
pdf.png

De eerste schriftelijke vermeldingen van Ratají nad Sázavou dateren uit 1156. Ze bevestigen echter dat Rataj toen al bestond als marktplaats. Over het exacte jaar zijn geen schriftelijke rapporten bewaard gebleven. Het was waarschijnlijk rond 946.

De gemeente telt ongeveer 500 inwoners en is vooral bekend om zijn kasteel uit de 10e eeuw.

 

​Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Rataje

 

Het kasteel werd gebouwd op de plaats van het huidige kasteel in het midden van de 10e eeuw en is deels opgetrokken inbaksteen, deels als blokhut. Dit kasteel werd opgericht als grensfort in de regio Zlič. De vondsten van bronzen en keramische ornamenten uit 1890, toen de weg rond het kasteel werd aangelegd, getuigen hiervan.

 

Rataje werd halverwege de 13e eeuw herbouwd. na een grote brand. In die tijd behoorden ze tot het eigendom van de koning. Het werd later geschonken aan de heren van Lipá. Die bouwden ook een lager kasteel genaamd Pirkštejn, dat 400 jaar later werd gewijzigd naar zijn huidige vorm.

Het Rataj-kasteel werd in 1933 gekocht door het Rataj-dorp en plaatste daar een stadskantoor, een postkantoor, een gendarmeriestation en vooral een school.

>>> Adres : Zámecká 1 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page