top of page
Rokytnice-nad-Jizerou.png

Rokytnice nad Jizerou (**)

Regio (kraj) : Liberec
District (okres) : Semily
Coördinaten locatie : 50°44 N 15°27 O
GPS parking : Centrum
Website locatie :
Rokytnice nad Jizerou

weerbericht.png
pdf.png

Het pittoreske bergstadje Rokytnice nad Jizerou ligt in het westelijke deel van het Reuzengebergte. De stad wordt gedomineerd door het panorama van Lysá hora en Kotle, waardoor het Krkonoše-gebergte de hoogste Tsjechische bergen zijn. Rokytnice ligt op een hoogte van 447 tot 1.417 meter en heeft een oppervlakte van 3.696 hectare en heeft bijna 3.000 permanente bewoners.

Er zijn tientallen skiliften en twee moderne kabelbanen met vier zitplaatsen die leiden naar de bergkammen van de omliggende heuvels. De kabelbaan naar Lysá hora is 2.197 meter lang en is een van de langste kabelbanen in Tsjechië. De plaatselijke afdalingen behoren tot de beste en langste van het land en liggen kunstmatig besneeuwd. Voor snowboarders is er een snowpark met een eigen skilift. Gepassioneerde skiërs hebben de mogelijkheid om 's avonds te skiën.

 

Zeer populair is het kinderpark met een skitapijtgordel, waardoor zelfs de kleinste skiërs comfortabel kunnen vervoerd worden. Een van de resorts biedt geweldig winterplezier, namelijk snowtubing. Vervoer naar de skigebieden wordt verzorgd door de gratis skibus.

 

Bezienswaardigheden

 

Uitkijktoren stadhuis

 

Op de dag precies 115 jaar na de opening van het nieuw gebouwde stadhuis in 1903 werd de uitkijktoren van het stadhuis op donderdag 27 september 2018 voor het publiek geopend. Na 147 treden te hebben beklommen, kunnen bezoekers genieten van het uitzicht op het stadscentrum en het panorama van Lysá hora en Kotel vanaf een ongewoon punt van het uitkijkplatform van de 37 m hoge stadhuistoren.

 

>>> Adres : Centrum <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page