top of page
Rousínov.png

Rousínov (*)

Regio (kraj) : Zuid-Moravië

District (okres) : Vyškov
Coördinaten locatie : 49°12 N 16°53 O
GPS parking : Sušilovo nám.
Website locatie : 
Rousínov

weerbericht.png
pdf.png

De stad Rousínov ligt aan de voet van de zuidoostelijke rand van de Drahanská vrchovina-hooglanden in de vallei op de rechteroever van Rakovec, 7 km ten noorden van Austerlitz, 25 km ten oosten van Brno aan de nationale weg van Brno naar Olomouc en telt ongeveer 5.500 inwoners.

De spoorlijn van Brno naar Přerov loopt door de stad. Rousínov werd een natuurlijk centrum van de omliggende dorpen. De lokale delen zijn tegenwoordig Čechyně, Královopolské Vážany, Kroužek, Slavíkovice, Rousínovec en Vítovice.

De eerste schriftelijke vermelding van de stad Rousínov dateert uit 1222, dat ook wordt beschouwd als de oorsprong van de stad.

 

Bezienswaardigheden

 

Kostel sv. Maří Magdalény

 

De hoogbarokke architectuur van de kerk op het plein uit de late 17e en vroege 18e eeuw, ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Domenico Martinelli, werd gebouwd op de plaats van een voormalige kapel die in de 15e eeuw bestond.

 

Het is een waardevol artistiek-historisch sacraal gebouw en een belangrijk herkenningspunt van de stad.

 

>>> Adres : Sušilovo nám. <<<

 

Kapel van st. Florian

 

De kapel werd gebouwd tussen 1727 en 1728 ter ere van St. Florian. Hij was de beschermer van de stad tegen de branden, die Rousinov vaak leed.

 

De auteur is onbekend, maar het gebouw heeft "Martinelli"-borden en het interieur en de structuur van de gevel lijken sterk op de kerk van St. Wenceslas in Rousínovec. In het altaar staat onder de figuur van St. Florian een schilderij met de afbeelding van Sušilovo náměstí.

 

>>> Adres : Sušilovo nám. <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page