top of page
Rožnov pod Radhoštěm.png

Rožnov pod Radhoštěm (***)

Regio (kraj) : Zlín 
District (okres) : Vsetín
Coördinaten locatie : 49°28 N 18°08 O
GPS parking : Masarykovo nám. - Palackého 147 (dorp)
Website locatie :
Rožnov pod Radhoštěm

weerbericht.png
pdf.png

Rožnov pod Radhoštěm is een stad in de regio Zlín, maakt deel uit van het district Vsetín en telt ongeveer 17.500 inwoners.

 

Eens strekte een houten stad zich uit langs beide oevers van de rivier de Bečva, mooi en onderscheidend, geurig hout van oude sparren van waaruit het werd gebouwd. Zelfs aan het begin van de twintigste eeuw was er een wereldberoemde klimatologische spa in een schilderachtige vallei aan de voet van de gedenkwaardige Radhošť-berg. In de afgelopen decennia is Rožnov pod Radhoštěm een modern toeristisch, cultureel, commercieel en industrieel centrum geworden.

Omgeven door zonovergoten weiden, blauwe bergen, heuvels ruikende jeneverbes en bosbessen, heeft de stad tot op de dag van vandaag een gastvrij gezicht behouden.

 

Bezienswaardigheden

 

Masarykovo náměstí

 

Het Masaryk-plein is het centrum van Rožnov pod Radhoštěm. Elk staand gebouw op het plein heeft zijn eigen charme.

 

Direct aan het plein vindt men enkele van de oudste monumenten.

- barok standbeeld van st. Johannes van Nepomuk
- barok standbeeld van st. Floriana van 1722-1746
- standbeeld van TG Masaryk

>>> Adres : Masarykovo náměstí <<<

 

Walachijse openluchtmuseum

 

Tegenwoordig is Rožnov pod Radhoštěm vooral beroemd om het Walachijse openluchtmuseum, dat bestaat uit een verzameling houten volksgebouwen die zijn overgebracht van de Walachijse regio naar de omgeving van het stadspark (houten stad) en de aangrenzende heuvel (Walachiaans dorp en de Molenvallei). De laatste twee delen vormen een levend museum. Technische waterconstructies, molen, zagerij en ijzermolen zijn in bedrijf, traditionele gewassen worden geteeld in de velden van het dorp Wallachije en de inwoners houden pluimvee en vee.

 

Het Wallachije Museum is het oudste en grootste in zijn soort in Midden-Europa. Het werd opgericht in 1925 en wordt jaarlijks door meer dan een half miljoen bezoekers bezocht met rondleidingen in vier talen. Volkskunst heeft de basis gelegd voor een rijke culturele traditie, die vandaag de dag doorgaat met etnografische ensembles, muzikale ensembles, koren en beeldend kunstenaars.

 

>>> Adres : Palackého 147 <<<

pdf.png
pdf.png
pdf.png
bottom of page