top of page
Slavičín.png

Slavičín (*)

Regio (kraj) : Zlín

District (okres) : Zlín
Coördinaten locatie : 49°05 N 17°53 O
GPS parking : Osvobození 24
Website locatie : 
Slavičín

weerbericht.png
pdf.png

De stad Slavičín ligt in het zuidoostelijke deel van het district Zlín, aan de voet van de Witte Karpaten, die in 1996 door de UNESCO tot biosfeer reservaat zijn uitgeroepen.

 

Vanuit het noorden maakt het panorama van het omringende landschap van de Vizovice-heuvels met de hoogste berg Klášťov (753 m) het plaatje compleet. Het gebied van Luhačovice Zálesí met de beroemde Luhačovice-spa strekt zich westwaarts uit tot Slavičínsko. Het heuvelachtige terrein scheidt Tsjechië van Slowakije in het oosten van de regio.

 

De hoogte (350 m) en de voornamelijk loofbossen in Slavičín en omgeving creëren zeer aangename klimatologische omstandigheden voor een gezond leven in dit grensgebied. Slavičín telt ongeveer 8.500 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van St. Vojtěch

 

Het oudste gebouw van de stad is de parochiekerk uit de 13e eeuw. In 1668 werden er twee zijkapellen aan Zdeněk uit Zástřízl toegevoegd. In 1708 brandde de houten toren af ​​en in 1775 brandde de hele kerk af met de nieuw gebouwde bakstenen toren. 

 

Ze werd gerestaureerd door de parochianen en in 1897 herbouwd in barokstijl. In 1975 werd in de kerk een nieuwe liturgische ruimte gereconstrueerd, toen het hoofdaltaar moest worden verwijderd voor een aanval door een kwaadaardige houthakker. 

 

De begraafplaats bij de parochiekerk van St. Vojtěch in Slavičín heeft, net als de kerk, een lange geschiedenis die teruggaat tot het verre verleden. Archeologisch onderzoek dat hier is uitgevoerd, toont de begrafenis in de buurt van de kerk in de tweede helft van de 13e eeuw. De overblijfselen van de overledenen werden ook direct in de kerk gevonden.

 

>>> Adres : Komenského 234 <<<

 

Zámek Slavičín

 

In het centrum van de stad, op een kleine heuvel, staat een barok kasteel, dat dateert uit 1750. De laatste eigenaar was de familie Wichterl, die als restitutie werd teruggebracht naar het kasteel. Sinds 2007 is het kasteel in handen van particuliere eigenaren. Het pand werd gebruikt voor commerciële doeleinden (restaurants, winkels en kleine bedrijven, kantoren, privéappartementen). Het kasteel onderging en uitgebreide verbouwing en werd omgebouwd tot hotel.

 

Het natuurlijke kasteelpark werd gesticht in de tweede helft van de 18e eeuw en in de 19e eeuw werd het omgebouwd tot een Engels park. Het park beschikt over een groot natuurlijk amfitheater, volleybalvelden, een kegelbaan, een houten prieel met een dansrad en een kinderspeelplaats.

 

>>> Adres : Osvobození 24 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page