top of page

Smilkov (*)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Benešov
Coördinaten locatie : 49°36 N 14°37 O
GPS parking : Smilkov 21
Website locatie : 
Smilkov

Smilkov.png
weerbericht.png
pdf.png

Smilkov is een kleine gemeente in de regio Midden-Bohemen, maakt deel uit van het district Benešov en telt ongeveer 250 inwoners.

 

Smilkov werd in een onbekende tijd (12de-13de eeuw) gesticht door bisschop Smilek, naar wie het eerst Smilkuov - Smilkův dvůr, later Smilkov werd genoemd. Het is zeker dat er in het midden van de 14e eeuw een fort was, volgens welke de plaatselijke heren uit Smilkov schreven.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Smilkov

 

Het kasteel is gebouwd met metselwerk van een ouder fort, waarschijnlijk aan het einde van de 17e eeuw. Het werd later meerdere keren herbouwd en aan het einde van de 18e eeuw werd er barokke tuin omheen aangelegd.

 

Na 1945 bevond zich een bejaardentehuis in het kasteel, dat na restitutiegeschillen te koop werd aangeboden in 2017.

 

Het kasteel is een gebouw van twee verdiepingen met een L-vormige plattegrond en een tweearmige trap aan de binnenplaatsgevel van de oostvleugel. Voor het kasteel staat de kapel van St. Anny.

 

Het kasteel is omgeven door een groot park, met terrassen, dat zich uitstrekt tot aan de vijver. In het park is er een opmerkelijk barok theater uit 1750 versierd met allegorische sculpturen van Lazar Widman en Tomáš Hatlák.

 

>>> Adres : Smilkov 21 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page