top of page
Sobotín.png

Sobotín (*)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Šumperk
Coördinaten locatie : 50°01 N 17°06 O
GPS parking : Sobotín 13
Website locatie : 
Sobotín

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Sobotín is gelegen in het district Šumperk in de regio Olomouc en telt ongeveer 1.150 inwoners.

Sobotín bestaat uit de volgende delen : Sobotín, Klepáčov en Rudoltice.

De eerste schriftelijke vermelding van het dorp dateert uit 1351. De geschiedenis van Sobotín wordt, net als de meeste omliggende dorpen, geassocieerd met de winning van ijzererts. De mijnwerkers van Žerotín hebben hier ook gedolven en de lokale omgeving werd ook gekoloniseerd.

 

In de 17e eeuw werd de Sobotín- kerk van St. Lawrence het startpunt voor de beruchte heksenprocessen op het landgoed van Losin.

 

Na de Tweede Wereldoorlog moest het grootste deel van de Duitse etnische groep, Moravië verlaten en begint het dorp Sobotín geschiedenis te schrijven op basis van een bijna geheel nieuwe samenstelling van de bevolking.

Bezienswaardigheden

Kostel svatého Vavřince

 

De kerk van de heilige Lawrence is een renaissance gebouw met één schip uit 1605, gerenoveerd in 1780 en 1792 (uitbreiding toren) en gerepareerd in 1845.

 

Het gebied omvat een hekmuur uit het einde van de 18e eeuw, met drie ingebouwde edicten, een classicistisch knekelhuis en een mortuarium in de omtrek van de muur, evenals een kruis - metselwerk, gedateerd in 1821.

 

>>> Adres : centrum <<<

 

Kasteel

 

Het kasteel uit de eerste helft van de 19e eeuw is ontstaan ​​door de wederopbouw van de wapenkamer van Eisenbach, toen de eigenaren van het landgoed ondernemers waren, de gebroeders Klein.

Het is een eenvoudig gebouw van één verdieping volgens een romantisch concept in de vorm van de letter L, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel.

 

Bij het kasteel werd een vijver en een park aangelegd.

 

>>> Adres : Sobotín 13 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page