top of page
Svatý Mikuláš.png

Svatý Mikuláš (**)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Kutná Hora
Coördinaten locatie : 49°59 N 15°21 O
GPS parking : Svatý Mikuláš 51
Website locatie : 
Svatý Mikuláš

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Svatý Mikuláš ligt ongeveer 8 km ten noordoosten van Kutná Hora, in het district Kutná Hora, Midden-Bohemen. Hier wonen ongeveer 900 personen.

 

Svatý Mikuláš is gelegen in twee niet aangrenzende gebieden. Een ervan bestaat uit delen van částmi Svatý Mikuláš en Svatá Kateřina, de andere delen van Lišice en Sulovice.

 

De eerste schriftelijke vermelding van het dorp komt uit 1307.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel Kačina

 

Het Museum van het Tsjechische platteland, een tak van het Nationaal Landbouwmuseum, bevindt zich in het kasteel van Kačina.

 

Kasteel Kačina is een van de belangrijkste gebouwen van Empire-architectuur in Tsjechië. De kasteelexposities bieden de mogelijkheid om kennis te maken met de geschiedenis van de familie Chotka en om de architectonische schoonheden van Kačina te bewonderen.

 

Het centrum van de kasteelindeling werd een gebouw van één verdieping met een centrale toegangspoort op het oosten, waarvan de Ionische zuilen de twee verdiepingen van het gebouw met elkaar verbinden en een timpaan met sculpturale versiering dragen.

 

In het centrale gebouw van het kasteel waren representatieve ruimtes en woningen van de familie van de graaf, in de vleugels waren gastenkamers. Aan weerszijden is een paviljoen met de vleugels verbonden. Aan de rechterkant is een nooit voltooide kasteelkapel en een kasteeltheater, dat pas in het midden van de 19e eeuw werd voltooid. Links bevindt zich de Chotkov-bibliotheek met oorspronkelijk meer dan 40.000 delen educatieve en prachtige literatuur uit de 16e tot de 19e eeuw.

 

Het kasteel van Kačina is opgenomen in een uitgestrekt Engels park, dat al in 1789 werd aangelegd.

 

>>> Adres : Svatý Mikuláš 51 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page