top of page
Svojšín.png

Svojšín (***)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Tachov
Coördinaten locatie : 49°46 N 12°54 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Svojšín

weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Svojšín is gelegen in het district Tachov nabij de stad Stribro (ongeveer 8 km) op een hoogte van 406 meter boven zeeniveau. Het ligt in de bosrijke vallei van de rivier de Mze.

 

Svojšín telt ongeveer 450 inwoners. Met station Svojšín heeft de gemeente een eigen spoorwegstation. Het station zorgt voor verbindingen met Cheb, Plzeň en Bor.

De naam Svojšín komt in geschreven bronnen voor het eerst voor in de achternaam van de broers Oldřich en Beneda van Svojšín (Odalricus et Beneda de Svaysin) in 1176.

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Svojšín

Het kasteel van Svojšín bevindt zich aan de bovenkant van het dorpsplein Svojšín. Het dorp is een van de oudste feodale nederzettingen in West-Bohemen. Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een ouder gebouw in 1723 onder graaf Jan Václav Příchovský. De laatste eigenaar van Svojšín van de familie Příchovský, was František, op het moment dat het landgoed en het kasteel op een veiling werden verkocht aan ridder Josef Bigatt uit Cheb.

 

Hij verwijst Svojšín naar de koninklijke Beierse butler en luitenant-generaal Charles Antonin Juncker en hij voegt de

familienaam "Bigatto" toe. De familie was tot 1935 eigenaar van het landgoed.

 

Het kasteel heeft één verdieping en het interieur is toegankelijk via een doorgang met een stenen portaal, waar leerbehang en barokke marmeren schouwen bewaard zijn gebleven. Twee siertuinen grenzen aan het kasteel.

 

>>> Adres : Svojšín 1 <<<

>>> Website : Zámek Svojšín <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page