top of page
Teplice-n-Bečvou.png

Teplice nad Bečvou (**)

Regio (kraj) : Olomouc

District (okres) : Přerov
Coördinaten locatie : 49°32 N 17°44 O
GPS parking : 4382
Website locatie : 
Teplice nad Bečvou

weerbericht.png
pdf.png

Teplice nad Bečvou ligt op de helling van de linkeroever van de rivier de Bečva op het smalste punt van de Moravische poort. Tientallen en honderden kuurgasten en toeristen vergroten de ongeveer 400 inwoners van het kleine dorp bijna het hele jaar door.

 

Een integraal onderdeel van het dorp is Spa Teplice nad Becvou, een van de oudste Moravische kuuroorden, dat gespecialiseerd is in de beste revalidatie van de bloedsomloop, het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat.

 

De Hranice Karst is een groot deel van het dorp.

 

Bezienswaardigheden

 

Kaple sv. Peregrina

 

De kapel, gewijd aan een onconventionele heilige, St. Peregrin, staat aan de oever van de rivier de Bečva, als onderdeel van de spa-zuilengalerij van de spa in Teplice nad Bečvou. De kapel werd in 1775 gebouwd door Karel van Dietrichstein, wiens embleem zich in het stenen portaal van de ingang bevindt.

 

De barokke kapel op het vierkante plan heeft een gevel die rijkelijk is gestructureerd door pilasters, die eindigen op Korinthische kapitelen, ovale ramen in gepleisterde plooien en een stenen toegangsportaal met uitzicht op de rivier de Bečva.

 

Boven de gevel rijst een driehoekig schild op met het motief "oog van God". Het dak van de kapel is bedekt met een koepel met een kleine toren boven het midden van de kapel.

 

Het gebouw van de kapel ligt dicht bij het Bečva-sanatorium, niet ver van de ingang van de wereldberoemde Zbrašov Aragonietgrotten.

 

>>> Adres : Teplice nad Bečvou 23 <<<

 

Zbrašov Aragonietgrotten

 

De Zbrašov Aragonietgrotten zijn gelegen in de pittoreske vallei van de rivier in de spa Teplice nad Bečvou. Het is een uniek grottensysteem van Europees belang, gecreëerd door de gelijktijdige werking van atmosferisch water en warm mineraalwater dat oprijst uit grote diepten in kalksteen.

 

Aragoniet, vlot-stalagmieten en sferische sintercoatings, die doen denken aan donuts, zijn unieke decoraties. De laagste niveaus van de grotten worden constant gevuld met koolstofdioxidegas. Het zijn de warmste grotten van Tsjechië met een constante temperatuur van 14,5 ° C.

 

Ze werden ontdekt rond 1912-1913 en zijn sinds 1926 open voor het publiek. Vlakbij de grotten ligt de diepst ondergelopen afgrond van de wereld en de diepste afgrond van Tsjechië, de "Hranická-afgrond".

 

>>> Adres : Nádraží <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page