top of page

Trnávka (*)

Regio (kraj) : Moravië-Silezië

District (okres) : Nový Jičín
Coördinaten locatie : 49°41 N 18°11 O
GPS parking : Trnávka č.p. 1
Website locatie : 
Trnávka

Trnávka (okres Nový Jičín).png
weerbericht.png
pdf.png

Het dorp Trnávka ligt in de vallei van de Trnávka-beek, ongeveer 7 km ten noordoosten van Příbor.

 

De omgeving van het dorp is heuvelachtig en bosrijk. Over het ontstaan ​​van het dorp zijn geen berichten bewaard gebleven. Het dorp wordt voor het eerst genoemd in 1307 als Trenavia, toen het een onafhankelijk bisschoppelijk leengoed was. Trnávka was een agrarisch dorp met twee landhuizen en een watermolen vlakbij het dorp, in de 16e eeuw werd het een fort. Aan het einde van de 18e eeuw werd ten noorden van Trnávka de nederzetting Chabičov gesticht, die tot het dorp behoort.

 

In Trnávka wonen ongeveer 750 personen.

 

Bezienswaardigheden

 

Barok kasteel

 

Het kasteel uit de 18e eeuw is gelegen op een heuvel vlakbij de weg naar Brušperk. Het gebouw heeft één verdieping, bedekt met een mansardedak. Het kasteelgebouw heeft deels waardevolle interieuruitrusting uit de eerste en tweede helft van de 19e eeuw bewaard, zoals deurpanelen, tegelkachels, enz.

 

Het kasteel, waarvan het huidige, laat-barokke uiterlijk dateert van rond 1780, werd waarschijnlijk gebouwd in de jaren 1920 op de plaats van een middeleeuws fort door Josef Víktorin uit Harasov. Behalve het kasteelgebouw is ook een voormalige adellijke binnenplaats met het zogenaamde "kasteel" bewaard gebleven, dat diende als gebouw voor ambtenaren van de voormalige administratieve boerderij.

 

Dit gebouw is ook bedekt met een mansardedak in laat-barokke stijl.

 

Grenzend aan het kasteel ligt een gedeeltelijk bewaard gebleven natuurlandschapspark uit de 19e eeuw. Het omvat een kasteelvijver, die misschien een natuurlijke bescherming vormde binnen de vestingwerken van het voormalige fort. In 1947 werd het kasteel eigendom van het dorp.

 

>>> Adres : Trnávka č.p. 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page