top of page
Týn-nad-Bečvou.png

Týn nad Bečvou - Helfštýn (***)

Regio (kraj) : Olomouc
District (okres) : Olomouc
Coördinaten locatie : 49°31 N 17°37 O
GPS parking : Helfštýn
Website locatie :
Týn nad Bečvou

weerbericht.png
pdf.png

Týn nad Bečvou is een kleine gemeente, gelegen in het oosten van het land in de omgeving van Olomouc. Ze heeft een oppervlakte van 12 vierkante kilometer en heeft een bevolking van ongeveer 900 personen.

Hoewel het een kleine gemeente betreft, zijn er toch een paar interessante bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

 

Bezienswaardigheden

 

Bedřich Smetana-museum

Het museum werd opgericht in 2015 in het gerenoveerde oorspronkelijke gebouw van de landhuisbrouwerij uit de tweede helft van de 16e eeuw.

 

In het museum vindt men een tentoonstelling die de belangrijke gebeurtenissen in het leven en het creatieve werk van een briljante componist weergeeft. Het belicht de verblijfsperiode van de familie Bedřich Smetana in Týn en Hranice, evenals zijn permanente aanwezigheid in de regio in de 19e, 20e en 21e eeuw.

 

De tentoonstelling is uitgerust met audiovisuele apparatuur, het maakt dvd-projectie mogelijk en organiseert educatieve concerten voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

>>> Adres : B. Smetana 166 <<<

 

Kasteel Helfštýn

 

Het kasteel Helfštýn is gelegen in de onmiddellijke nabijheid van de gemeente Týn nad Bečvou.

 

Het is een cultureel monument, dat boven de vallei van de Moravische poort uitsteekt. Het hele complex bestaat uit een aantal woonvertrekken en gebouwen die voor de verdediging van het complex moesten instaan.

Momenteel staan ​​er vier binnenplaatsen open voor het kasteel. Het heeft vijf poorten, een aantal bastions, torens en een uitgebreid systeem van interne en externe vestingwerken. Het gebied is een van de grootste kasteelcomplexen in Europa.

>>> Adres : Helfštýn <<<

>>> Website : Kasteel Helfštýn <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page