top of page
Volary.png

Volary (*)

Regio (kraj) : Zuid-Bohemen
District (okres) : Prachatice
Coördinaten locatie : 48°54 N 13°53 O
GPS parking : Pod Kostelem
Website locatie :
Volary

weerbericht.png
pdf.png

Volary is een stad in het zuiden van Bohemen, in het zuidwesten van de Zuid-Boheemse regio, 16 km ten zuidwesten van de dichtstbijzijnde stad met uitgebreide bevoegdheden Prachatice.

 

Volary ligt op het grondgebied van het beschermde landschapsgebied van Šumava en op de grens van het nationale park Šumava. De stadsontwikkeling ligt in het stroomgebied van de Teplá Vltava ten noorden van de rivier, rond de beek Volarský.

De eerste schriftelijke vermelding van Volary komt uit 1359.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk St. Katharina

 

Het dominante kenmerk van het centrale plein van Volary is de vroege barokkerk St. Katharina, die gebouwd werd in 1680, op de plaats van de oorspronkelijke laat-gotieke kerk. In de 18e eeuw werd het gebouw zwaar beschadigd door branden, die veroorzaakt waren door bliksem.

 

Het uiterlijk van vandaag is het resultaat van reconstructies in 1757 en 1863. Het originele gotische gebouw vinden we deels terug aan het portaal onderaan de toren en een deel van het later ommuurde laat-gotische heiligdom in de gevel.

In 1973 werden een nieuwe torenklok en een elektrische bel geplaatst. Het originele uurwerk is te zien in het Volary Museum. Momenteel draagt ​​de toren van de Volarykerk vier klokken. De bel van Maria is origineel, drie andere kwamen er bij in 1994. Ze dragen de namen Kateřina, Václav en Josef. In hetzelfde jaar werd het zogenaamde “klokken luiden” in de zomer om tien uur 's avonds hervat, dit naar de traditie ten tijde van de karavanen die via het Gouden Pad van Soumara naar de stad geleid werden.

 

De kerk onderging zijn laatste renovering in 2000. De gevel en de muurschildering op de voorgevel werden gerepareerd en de zonnewijzer op de zuidelijke muur van de Tuset-kapel werd opnieuw zichtbaar. Sinds 27 april 2001 is de kerk 's nachts verlicht.

 

>>> Adres : Pod Kostelem <<<

 

Begraafplaats met kapel St. Florian

 

De stadsbegraafplaats met de kapel van St. Florian, heeft een moderne rouwhal en een gedenkteken voor 95 joodse vrouwen van Poolse en Hongaarse afkomst, die het slachtoffer werden van de dodenmars vanuit het concentratiekamp Grünberg aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

 

>>> Adres : Prachatická <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page