top of page
Vrchotovy Janovice.png

Vrchotovy Janovice (**)

Regio (kraj) : Midden-Bohemen

District (okres) : Benešov
Coördinaten locatie : 49°41 N 14°34 O
GPS parking : Vrchotovy Janovice 1
Website locatie : 
Vrchotovy Janovice

weerbericht.png
pdf.png

De stad Vrchotovy Janovice ligt in het zuidelijke deel van de regio Midden-Bohemen, ongeveer 8 km ten westen van de stad Votice, 12 km ten oosten van de stad Sedlčany en 20 km ten zuiden van de stad Benešov.

 

Het belangrijkste monument en de toeristische attractie van de stad is het kasteel en park, dat wordt beheerd door het Nationaal Museum in Praag. De omgeving van Vrchotovy Janovice is een geschikte locatie voor recreatie en sport. Wandel- en fietspaden lopen door de stad.

 

Vrchotovy Janovice telt ongeveer 900 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel en kasteelpark

 

Oorspronkelijk was het een stenen gotische vesting van de heren van Janovice, beschermd door een gracht, die geleidelijk veranderde in een renaissancekasteel in de 17e en 18e eeuw. De laatste grote verbouwing vond plaats in het midden van de 19e eeuw, toen het kasteel zijn huidige, neogotische uitstraling kreeg.

 

In de periode direct na de oorlog wisselden de Sovjet- en Tsjechoslowaakse legers om beurten in het kasteel en het park. In 1950 werd het onteigend en gebruikt als textielmagazijn, later voor de collecties van het Districtsarchief en geleidelijk verlaten. Hij werd eind jaren vijftig van de vernietiging gered door het Nationaal Museum. Nu maakt het kasteel Vrchotovy Janovice - samen met het park - er al meer dan 50 jaar deel van uit.

 

Het kasteelpark en het huidige landschapspark rond het kasteel zijn al meer dan 200 jaar in ontwikkeling. Met zijn kleine oppervlakte (16,5 ha) behoort het tot de kleinere kasteelparken, maar het is een van de meest bewonderde parken in Tsjechië.

 

>>> Adres : Vrchotovy Janovice 1 <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page