top of page
Zbiroh.png

Zbiroh (***)

Regio (kraj) : Plzeň

District (okres) : Rokycany
Coördinaten locatie : 49°52 N 13°46 O
GPS parking : Centrum
Website locatie : 
Zbiroh

weerbericht.png
pdf.png

Zbiroh is een stad in de regio Plzeň, en maakt deel uit van het district Rokycany. De stad telt ongeveer 2.500 inwoners.

Zbiroh is een romantisch resort op de grens van de Brdy-bossen en het beschermde landschapsgebied Křivoklátsko. Hier is er mogelijkheid tot recreatie en actieve recreatie in de regio Zbirož. Op elk moment van het jaar zijn er mogelijkheden om te ontspannen en de batterijen op te laden.

 

Wandel- en fietspaden leiden door charmante bossen rond rotsen, weilanden, vijvers en beekjes. Natuurlijke schoonheden creëren samen met een aantal cultuurmonumenten uitstekende voorwaarden voor de ontwikkeling van toerisme.

 

De stad Zbiroh is de geboorteplaats van de dichters Josef Václav Sládek en Josef Palivec. Fráňa Šrámek, Alfons Mucha, Václav Vačkář en Adolf Branald waren blij hier terug te keren.

 

In 1999 werd de microregio Zbirožsko opgericht door een vrijwillige unie van elf gemeenten.

 

Bezienswaardigheden

 

Kerk van St. Mikuláš

 

De kerk van St. Mikuláš is de parochiekerk van de rooms-katholieke parochie Zbiroh. Ze bevindt zich bovenaan het plein in Zbiroh. Het is van oorsprong een gotische kerk uit 1716.

 

>>> Adres : Centrum <<<

 

Kasteel van Zbiroh

 

Uit de vage contouren van zijn oorsprong blijkt het romaans-gotische kasteel Zbiroh aan het einde van de 12e eeuw de oudste Tsjechische aristocratische residentie te zijn. Het oorspronkelijke kasteelgedeelte wordt nog steeds gedomineerd door de oudste vrijstaande aankondigingstoren van Tsjechië, het verbergt de diepste put van Europa en is als parel versierd door een van de oudste kasteelkapellen van het land.

 

Zbiroh kreeg zijn huidige vorm als een grote renaissancekasteelwoning aan het einde van de 16e eeuw, in het bezit van keizer Rudolf II. Habsburg.

 

>>> Adres : Centrum <<<

 

pdf.png
pdf.png
bottom of page