top of page
Trmice.png

Trmice (**)

Regio (kraj) : Ústí nad Labem

District (okres) : Ústí nad Labem
Coördinaten locatie : 50°39 N 13°60 O
GPS parking : Václavské nám.
Website locatie :
Trmice

weerbericht.png
pdf.png

De stad Trmice ligt in de agglomeratie van het Podkrušnohorská-bekken, het grondgebied is rechtstreeks verbonden met Ústí nad Labem met een directe verbinding met de snelweg D8.

 

Trmice bestaat uit drie delen Trmice, Koštov en Újezd en heeft ongeveer ongeveer 3.300 inwoners.

 

Bezienswaardigheden

 

Kasteel van Trmice

 

Het kasteel van Trmice werd gebouwd door een vooraanstaande Tsjechische aristocratische familie van de Nosticzs tussen 1856 en 1863 in neogotische Tudor-stijl in het midden van een park, dat vroeger bekend stond om zijn pracht.

 

In 1919 werd het kasteel gekocht door de industrieel Wolfrum die het later verkocht aan de stad Usti nad Labem. In 1994 is het interieur gerenoveerd en doet het nu dienst als representatief buurthuis met een ceremoniezaal en een marmeren concertzaal.

De permanente tentoonstelling van de regionale industriegeschiedenis, inclusief een permanente tentoonstelling van spoorwegmodellen is in verschillende kasteelkamers geplaatst.

>>> Adres : Zámecká 189/12 <<<

Kostel Narození Panny Marie

De bedevaartskerk van de Geboorte van de Maagd Maria op het plein in Trmice, voor het eerst genoemd in 1645, was oorspronkelijk een barok sacraal gebouw uit de 18e eeuw, dat verschillende reconstructies onderging. Het werd in de jaren 1898-1899 voor het laatst gewijzigd in zijn huidige vorm door J. Stibral, die onder meer een toren toevoegde.

 

In 1923 werd de kerk uitgerust met vier nieuwe klokken, waarvan er drie tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gevorderd voor de behoeften van de wapenindustrie. In 1932 werd er een nieuw orgel in de kerk geplaatst.

 

In 1953 brak in de omgeving van dit nieuwe orgel brand uit, waarvan de gevolgen in relatief korte tijd werden weggewerkt.

 

Na 1972, toen de toestand van de plafondconstructie verslechterde, werd de kerk gesloten en pas in september 1989 heropend voor het publiek.

 

>>> Adres : Václavské nám. 78/13 <<<

pdf.png
pdf.png
bottom of page